AktualnoekologijaNovostiObrazovanjeStudentiZnanost

Dani vina na PBF-u

Studentska udruga PROBION s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira Dane vina. Pozivaju se svi vinoljupci da okušaju svoje nepce i pridruže se u bogatom programu

Ne znate razlikovati pjenušac i šampanjac? Tko je enolog, a tko sommelier? Kako se radi bijelo vino od crnog grožđa te mnoštvo odgovora na vinske dileme – možete naučiti od vrsnog enologa i vlasnika vinarije Dobra berba, Saše Štule! Bit će riječi i o najnovijim trendovima u vinskoj industriji stoga nam se pridružite na Danima vina na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 22. svibnja od 17:00 sati u Predavaonici 2, poručuju iz PROBION-a.

Dani vina na PBF-u

Znate li da je čak 20% vinskog otpada nastalog u proizvodnji opasno za okoliš? Prof. dr. sc. Ivana Radojčić Redovniković predstavit će projekt Vin0tpad gdje se u suradnji s vinarijom Kutjevo d.d. radi na zbrinjavanju vinskog otpada za kompost ili pripravke koji će se koristiti kao funkcionalni dodaci u nove i/ili postojeće proizvodnje vinarije Kutjevo d.d.

Drugi dan, 23. svibnja u 18:30 sati bit će organizirana radionica „Stilovi vina kroz optiku sommeliera”. Radionicu će voditi Monika Neral, trećeplasirana sommelierka na državnom prvenstvu s trećom razinom WSET i prestižnom ASI zlatnom međunarodnom diplomom. Na radionici će se kušati tri stila vina kroz koja će biti predstavljene glavne tematike vinskog svijeta i tajne sommelierske profesije:

  • proces proizvodnje,
  • hrvatske vinske regije,
  • utjecaj čovjeka i prirode na finalni proizvod,
  • kako pravilno otvoriti bocu,
  • kušanje vina i prepoznavanje vinske mane.

Probudite svoja osjetila i neka vaše nepce okusi drugu dimenziju vinske priče!

Dani vina na PBF-u

DANI VINA NA PBF-U 2023 – PRIJAVA

KVIZ OPĆEG ZNANJA O VINU

 

 

Povezani članci

Back to top button