
Ne znate razlikovati pjenušac i šampanjac? Tko je enolog, a tko sommelier? Kako se radi bijelo vino od crnog grožđa te mnoštvo odgovora na vinske dileme – možete naučiti od vrsnog enologa i vlasnika vinarije Dobra berba, Saše Štule! Bit će riječi i o najnovijim trendovima u vinskoj industriji stoga nam se pridružite na Danima vina na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 22. svibnja od 17:00 sati u Predavaonici 2, poručuju iz PROBION-a.
Znate li da je čak 20% vinskog otpada nastalog u proizvodnji opasno za okoliš? Prof. dr. sc. Ivana Radojčić Redovniković predstavit će projekt Vin0tpad gdje se u suradnji s vinarijom Kutjevo d.d. radi na zbrinjavanju vinskog otpada za kompost ili pripravke koji će se koristiti kao funkcionalni dodaci u nove i/ili postojeće proizvodnje vinarije Kutjevo d.d.
Drugi dan, 23. svibnja u 18:30 sati bit će organizirana radionica „Stilovi vina kroz optiku sommeliera”. Radionicu će voditi Monika Neral, trećeplasirana sommelierka na državnom prvenstvu s trećom razinom WSET i prestižnom ASI zlatnom međunarodnom diplomom. Na radionici će se kušati tri stila vina kroz koja će biti predstavljene glavne tematike vinskog svijeta i tajne sommelierske profesije:
- proces proizvodnje,
- hrvatske vinske regije,
- utjecaj čovjeka i prirode na finalni proizvod,
- kako pravilno otvoriti bocu,
- kušanje vina i prepoznavanje vinske mane.
Probudite svoja osjetila i neka vaše nepce okusi drugu dimenziju vinske priče!
DANI VINA NA PBF-U 2023 – PRIJAVA